Manje infekcija uha, grla i nosa – biram PROblis

problic-manje-infekcija-uha

Streptococcus salivarius K12 predstavlja osnovnu aktivnu komponentu PROblisa. S. salivarius K12 je primarni i dominantni kolonizator usne šupljine (oralne sluznice) kod ljudi i ne uzrokuje infekcije u zdravih osoba. On se prirodno javlja u samo 2% svjetske populacije. PROblis je jedinstveni dodatak prehrani i prva linija obrane za manje infekcija uha, grla i nosa. Pozivamo vas da upoznate PROblis.

Streptococcus salivarius K12 i tko ga je otkrio?

Iza uspjeha proizvoda koji sadrži K12, stoji prof. John Tagg, svjetski poznati znanstvenik-mikrobiolog, predavač na Odjelu za mikrobiologiju Sveučilišta Otago na Novom Zelandu. Otkrivač je neobičnog soja koji sadrži proizvod Problis.

Profesor John Tagg je kao dijete bolovao od infekcije grla uzrokovane Streptococcus Pyogenes. Ta patogena bakterija često je odgovorna za ponavljajuće infekcije uha, nosa i grla. Kao mladi znanstvenik, profesor je sanjao pronaći alternativno rješenje za ljude koji se bore s ponavljajućim problemima upale grla. Dugi niz godina analizirao je uzorke sline tražeći razlike u bakterijskom biofilmu usne i nazofaringealne šupljine u djece.

U 30 godina istraživanja prikupio je i katalogizirao podatke o preko 2000 bakterija. Profesor John Tagg proveo je istraživanje u kojem su sudjelovala djeca koja pohađaju školu Kaikorai na Novom Zelandu. Primijetio je da je u skupini djece koja su proučavana i dječak kojega karakterizira izuzetan tjelesni imunitet, a ustanovio je da se  se bakterijski biofilm toga dječaka razlikuje od onoga kod ostale djece. Profesor je dječaku iz usta izolirao specifični soj Streptococcus salivarius i dao mu ime K12 („K“od imena škole Kaikorai  u kojoj su djeca bila testirana,  a „12“ je broj koji je dječaku dodijeljen u studiji).

Otkriće soja K12 bilo je revolucionarno. Međutim, pokazalo se da nije ništa manje izazovno stvaranje odgovarajuće formule proizvoda, u kojoj bi soj zadržao svoja jedinstvena svojstva.

Dugi niz godina radilo se na formuli koja bi omogućila učinkovitu kolonizaciju soja Streptococcus salivarius K12. S mnogo truda, soj K12 uspješno je implementiran u formuli Bactoblis® (PROblis).

PROBlis-John-Tagg

Izvor

Kako djeluje K12?

  1. salivarius K12 je primarni i dominantni kolonizator usne šupljine (oralne sluznice) kod ljudi. Pomaže u izgradnji prve linije obrane odmah nakon rođenja.
  2. salivarius K12 proizvodi BLIS (eng. Bacterocine Like Inhibitory Substances) dvije moćne antimikrobne molekule Salivaricin A2 i B sa sposobnošću inhibicije rasta štetnih bakterija poput: Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumonieae.

 

Manje infekcija uha, grla i nosa

Infekcije uha, nosa, grla vrlo su čest zdravstveni problem kod djece, kao i kod odraslih. Često se dogodi da je prva infekcija vjesnik ponavljajućega problema. Posebno su opasne bakterijske infekcije za koje su neophodni antibiotici.

Čak 60% svih odlazaka liječniku povezano je s infekcijama grla i nosa, dok 40% upala uha, čestih kod male djece, nastaje kao komplikacija infekcija respiratornoga sustava. Upala uha češće se javlja kod djece, nego kod odraslih, zbog nezrelosti imunološkog sustava i anatomskih specifičnosti. Upala srednjeg uha obično slijedi nakon nazofaringealne virusne infekcije koja naruši funkciju Eustahijeve tube.

Klinička potvrda učinkovitosti – korisni soj Streptococcus salivarius K12 sadržan u PROblis-u smanjuje incidenciju akutnog otitis media (upala uha), faringitisa i tonzilitisa (upala grla) kao i incidenciju uobičajenih virusnih infekcija gornjeg respiratornog sustava.

PROblis je dodatak prehrani može biti koristan osim kod ponavljajuće infekcije uha, grla također i kod promjene godišnjih doba (tijekom hladne sezone), na putovanju, pohađanja vrtića ili škole, tijekom i nakon liječenja antibioticima.

 

PROblis  nakon završetka liječenja antibioticima?

Nakon završetka liječenja antibioticima potrebno je ojačati tijelo i pobrinuti se za nadopunu korisne mikroflore. Kako to učiniti? Postoje prirodne metode, uglavnom zasnovane na pravilnoj prehrani, kao i one koje uključuju dodavanje bakterija korisnih za ljudsko tijelo. Također bismo se trebali istaknuti da nam korisne bakterije nisu samo mikrobiomi, koji nastanjuju naša crijeva, već i mikroorganizmi koji naseljavaju druga područja našeg tijela, posebno sluznicu.

PROblis može biti alternativa nadopunjavanju mikroflore gornjih dišnih putova. PROblis  u obliku praha ili pastile, namijenjen djeci i odraslima.

Ne primjenjujte PRoblis tijekom liječenja antibioticima, već tek nakon završetka liječenja.

PROblis-Kids-Junior

Kako primjenjivati PROblis kod djece?

Način na koji dajemo PROblis  djetetu vrlo je važan, pa je potrebno reći nekoliko riječi o tome.

PROblis je najbolje koristiti nakon što se navečer operu zubi. To je vrlo važno jer učinkovitost pripravka ovisi o tome koliko dugo ostaje u ustima. Problis bi trebao biti zadnje što uzmemo prije spavanja. Noću, kada se izlučuje manje sline, korisni soj koji sadrži proizvod PROblis imat će dovoljno vremena da naseli oralnu i nazofaringealnu šupljinu.

Sadržaj vrećice (praška) PROblis Junior dajemo djetetu od 1. godine života, najmanje 5 minuta u malim dozama (npr. na dudi). U to vrijeme ili odmah nakon primjene PROblis-a,  ne davati tekućinu kako bi bakterije mogle ostati na usnoj sluznici i kolonizirati sluznicu nazofarinksa i usne šupljine. Tijekom spavanja korisne bakterije imaju priliku “osjećati se kao kod kuće” gdje određeni patogen neće moći ostvariti uvjete za rast.

PROblis Junior sadrži i vitamin D koji doprinosi djelovanju imunološkog sustava.

Pastile PROblis Kids bit će prikladne za stariju djecu (stariju od 3 godine) s ukusnim okusom jagode.

 

Zašto roditelji vole PROblis?

Infekcije grla, nosa i uha često uzrokuju da se dijete osjeća slabo te sve manje i manje dobro. Djete koje osjeća nelagodu npr. u grlu postaje plačljiv i potišten, često mu nedostaje apetita i spremnosti za igru.

Roditelji najčešće ostaju  s djetetom kod kuće, a to automatski ograničava kontakte mališana s vršnjacima (što je toliko važno u ranoj fazi razvoja). Pravi je problem za dijete, ali i za roditelje kada se to događa često, nakon gotovo svakog kraćeg perioda boravka u vrtiću ili školi.

Uz PROblis i manje infekcija uha, grla, nosa kod djeteta te unapređenjem i očuvanjem zdravlja, manje je briga i ne prospavanih noći na opće zadovoljstvo djece i roditelja.

PROblis je jedini dodatak prehrani u Hrvatskoj koji sadrži soj K12 u jedinstvenoj formuli.

I zato odaberite svoj PROblis jer „Biram PROblis“.

 

Dodaci prehrani ne mogu se koristiti kao zamjena za raznoliku prehranu. Zapamtite da su uravnotežena prehrana i zdrav način života važni.
Informacije dostupne na novostima Medikor  nisu zamjena za stručan medicinski savijet ili njegu. Medikor  preporučuje savjetovanje s liječnikom ukoliko imate zdravstvenih problema ili pitanja.