Aroma difuzori za opuštanje i zdravlje kod kuće

rio-aroma-difuzori-01

Previše suh zrak, što se posebice može osjetiti u zimskim mjesecima, ali i sada kada dosta vremena provodimo kod kuće, a koji ćete vjerojatno osjetiti  kao suhoću dišnih puteva, grla, usnica i kože može negativno utjecati na respiratornu sluznicu.  S toliko virusa koji danas vrebaju iza svakog ugla, moramo pojačati svoj imunološki sustav i osigurati da dobro funkcionira dišni sustav.

Otkriveno je da neka eterična ulja imaju različit stupanj antimikrobne aktivnosti.

pranarom

Pranarom eterična ulja

Prema definiciji Međunarodnog udruženja aromaterapeuta  (IFPA)* aromaterapija je kontrolirano korištenje eteričnih ulja, kako bi se uravnotežilo i unaprijedilo zdravlje tijela, duha i uma. Jedan od čestih  načina primjene eteričnih ulja u aromaterapiji je njihovo isparavanje u difuzorima.Važan je dobar odabir aroma difuzora.

Električni aroma difuzori je lak i učinkovit način za stvaranje umirujućeg okruženja i poboljšanje cjelokupnog fizičkog i mentalnog zdravlja korištenjem blagotvornih aromaterapijskih ulja.

Sve veća primjena električnih difuzora može se pripisati povećanoj svijesti o pozitivnim prednostima prirodnih eteričnih ulja (jačanje imunološkog sustava, poboljšanje kvalitete sna … poboljšanja fizičkog i psihičkog zdravlja i dobrobiti općenito).

aria-aroma-difuzor-rio-beauty

Aria -aroma difuzor, ovlaživač i noćno svjetlo

Osim primjene uz eterična ulja difuzor se može primjeniti i kao jednostavni uređaj za poboljšanje kvalitete zraka u kući, posebno zimi kada hladni zrak zadržava manje vlage, a grijanje čini zrak još sušim.

U časopisu Seasonality of Respiratory Viral Infections od 20.March 2020. **spominje se izmeđ ostalog utjecaj temperature i vlažnosti na stabilnost respiratornih virusa i brzinu prijenosa. Održavanja vlažnosti 40-60% relativne vlažnosti na sobnoj temperaturi jedan je od savjeta za ograničavanje prijenosa respiratornog virusa zimi i mogli bismo ga kako navode, razmotriti kao dodatnu mjeru kontrole u unutarnjem okruženju za borbu protiv respiratornih infekcija. Također, važno je istaknuti poštivanje higijenskih mjera za očuvanje zdravlja (pranje ruku, nošenje maski za lice, provjetravanje) kao i zdravog načina života (zdravo hranjenje, spavanje više od 7 h / dan) koji povećavaju antimikrobnu otpornost i sprečavaju prijenos.

ava-aroma-difuzor-rio-beauty

Ava – aroma difuzor i noćno svjetlo

Aroma difuzori oplemenit će vaš  dom i dodati element opuštanja u  vašem životnom, a trenutno za mnoge od nas  i radnom prostoru. Difuzori  mogu  olakšati boravak u prostorijama sa suhim zrakom i ublažiti iritaciju sluznice i dišnih putova. Eterična ulja se difuzorom rasprše u obliku maglice čime pružaju aromaterapiju  i mikro ovlaživanje zraka.

Napomena. Pri korištenju esencijalnih ulja važno je slijediti savjete stručnjaka.Važno je i pravilno čišćenje i održavanje difuzora.

U Medikoru odaberite moderne i dizajnom privlačne aroma difuzore kao neizostavan dio vašeg doma. Više informacija na www.shop-medikor.hr

Informacije dostupne na novostima Medikor  nisu zamjena za stručan medicinski savijet ili njegu. Medikor  preporučuje savjetovanje s liječnikom ukoliko imate zdravstvenih problema ili pitanja.

Izvor:

*https://ifparoma.org/

**Seasonality of Respiratory Viral Infections, Miyu Moriyama, Walter J. Hugentobler, Akiko Iwasaki

Annual Review of Virology 2020 7:1