SVJETSKI DAN ZDRAVLJA – 7. TRAVNJA

dan zdravlja

U užurbanosti svakodnevnog života često zaboravljamo na ono što je najvažnije… na zdravlje. Zdravlje je najveća vrijednost, a razmišljanje o zdravlju započinjemo najčešće tek kada se pojavi problem.

Pojam zdravlja se veže vrlo često samo uz odsustvo bolesti, ali pojam zdravlja je puno više i prema definiciji svjetske zdravstvene organizacije “Zdravlje predstavlja tjelesno, duševno, socijalno i ekonomsko blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti”.

Povodom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 7. travnja 1948. godine posebna pozornost posvećuje se svake godine obilježavanju Svjetskog dana zdravlja, čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema i obavijestiti širu društvenu zajednicu.

U sklopu preporuka Svjetske zdravstvene organizacije ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana zdravlja posvećeno je univerzalnoj zdravstvenoj zaštiti kojom svatko i svugdje ima pravo na osnovnu zdravstvenu zaštitu. U svakom društvu dostupna zdravstvena zaštita za sve moguća je jedino uz jačanje preventivnih aktivnosti.

Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne bi se trebale odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Povodom Svjetskog dana zdravlja obično se organiziraju različite aktivnosti poput preventivnih javnozdravstvenih akcija mjerenja, edukativno informativnih aktivnosti…

Čuvanje zdravlja i sprječavanje bolesti odgovornost je svakog od nas kako bi se i život pojedinca i cijelih zajednica unaprijedio.

Medikor je za Vas odabrao inovativne proizvode za očuvanje zdravlja.

Vaš prijatelj u brizi za zdravlje  🙂