Svjetski dan hipertenzije 2019

SDH

I ove godine obilježili smo Svjetski dan hipertenzije javno-zdravstvenom  akcijom  na Cvjetnom trgu u Zagrebu 16.svibnja 2019. kako bi se dodatno podigla svijest o važnosti arterijske hipertenzije.

Mjerili smo arterijski krvni tlak, te tjelesnu masu, opsega struka, šećera u krvi,

Zainteresiranima su podijeljene edukativne brošure o hipertenziji i važnosti smanjivanja prekomjernog unosa kuhinjske soli.

 

SDH-01

Uz liječnike sudjelovale su  medicinske sestre, učenici srednjih medicinskih škola.

Povišen arterijski tlak danas se s opravdanjem naziva svjetski ubojica broj 1 jer je glavni nezavisni čimbenik rizika za kardiovaskularni pobol i smrtnost. Uz to, glavni faktor je rizika za moždani udar i kroničnu bubrežnu bolest.  U Hrvatskoj je to naročito jasno vidljivo jer su kardiovaskularne bolesti glavni razlog umiranja.

SDH-02

Vrlo važno redovito, na ispravan način i s provjerenim, klinički validiranim tlakomjerima mjeriti krvni tlak, redovito uzimati propisane lijekove, slušati savjete svog liječnika, razgovarati s medicinskom sestrom te svojim ljekarnikom koji je također tu da vam pomogne. Sve ove akcije koje možete poduzeti već sutra uvelike će pridonijeti smanjenju rizika za kardiovaskularne bolesti.

SDH-04

Medikor d.o.o. zastupnik OMRON tlakomjera za RH je i ove godine bio partner i podrška Hrvatskom društvu za hipertenziju  u obilježavanju Dana hipertenzije.

Medikor Stanice za provjeru zdravlja bile su sastavni dio provođena mjerenja.

Poruke zdravlja istaknule su važnost dobrih razloga za zdrav život i izbjegavanje čimbenika rizika za visoki krvni tlak.

Nula kompromisa za zdravlje uz OMRON 🙂

SDH-05