STARENJE KOŽE I KUĆNI ANTIAGE TRETMAN

novosti

Suvremeni način života i ubrzan tempo kod mnogih ljudi stvaraju osjećaj kroničnog umora. Uz simptome iscrpljenosti, bezvoljnosti, nesanice i tromosti koje prate kronični umor, javljaju se i promjene na koži.

Svi organi stare, ali se na niti jednome to starenje ne vidi kao što je to slučaj sa kožom. Ona je idealni model proučavanja starenja i za druge organe. Činitelji koji doprinose starenju dijele se na one naslijeđene  kao i oni iz okoliša. Ti procesi odvijaju se istovremeno. Čimbenici nasljeđa (unutrašnje starenje) doprinose u “staračkom izgledu” s oko 25%. Loše životne navike (pušenje, alkohol, hrana bogata zasićenim masnim kiselinama, stres) povećavaju količinu slobodnih radikala, pa tako i razinu oksidativnog stresa koji je kao i u brojnim drugim poremećajima i u podlozi preuranjenog starenja Činitelji iz okoliša (vanjsko starenje)  sudjeluje sa 75% u “staračkom izgledu”.

 

Unutrašnje starenje ima i svoju karakterističnu pojavnost na koži u vidu nastanka glatke, suhe i tanke kože koja je bez značajnijih promjena pigmentacije uz izraženiji kožni crtež. Koža stari u tri dimenzije, a ne samo površni slojevi. Naime, stare i potkožno masno tkivo i kosti koje postaju sve manjeg volumena. Stoga dolazi do preraspodjele masnoga tkiva na koži lica. Masno tkivo se nakuplja na vanjskim dijelovima lica i bora kod usta, dok istovremeno nestaje na središnjim dijelovima lica i oko očiju. U isto vrijeme postupno se rastežu tkiva u kojima se nalaze mišići i tetive lica zbog čega nastaje prepoznatljiva pojava obješenosti kože i pojave vrećica pod očima, na obrazima i na rubovima lica.

 

Najveći udio u čimbenicima koji se povezuju sa vanjskim starenjem kože (80%) imaju djelovanje sunčevog svjetla, a zatim pušenje, uživanje alkohola, loša prehrana i stres. Ovo se starenje vidi u obliku pojave bora, staračkih pjega, keratoza i sl.

 

Pušenje je jedan od važnih činitelja starenja, jer duhanski dim i njegovi sastojci povećavaju proizvodnju enzima koji razaraju kolagena i elastična vlakna. Alkohol, stres i hrana bogata zasićenim masnim kiselinama koje se nalaze u brzo pripremljenoj hrani su također važni činitelji u razvoju pogubnih slobodnih radikala koji oštećuju najosjetljivije dijelove stanice. Za što zdravije starenje, danas se preporučuju tzv. protuupalne dijete koje sadrže velike količine antioksidansa.

 

Vezano uz djelovanje sunčevog svjetla kao opća preporuka vrijedi izbjegavanje solarija odnosno dodatno izlaganje UV, zaštita očiju, kože i kose naočalama, šeširima i kremama sa zaštitnim faktorima.

 

Zdrave životne odluke za lijepu i zdravu kožu:

  • Izbjegavati pretjerano izlaganje suncu (zaštita naočalama, šeširima i kremama sa zaštitnim faktorom)
  • 0 cigareta/dan
  • Izbjegavati alkohol i hranu bogatu zasićenim masnim kiselinama
  • “protuupalna dijeta” (bogata antioksidansima, vitaminima – posebno ↑ C i E, mineralima selenom i cinkom) • Redovita tjelesna aktivnost (poboljšava prokrvljenost kože)
  • Primjena kvalitetnih kozmetičkih preparata namijenjenih ublažavanju znakova starenja kože kao i primjena kvalitetnih kozmetičkih uređaja za kućnu primjenu za ublažavanje znakova starenja kože.

 

Odaberite moderne Anti-age beuty gadgete iz Medikora za Lifting bez noža.

Jedan od naših prijedloga za Vaš blistavi izgled je i  uređaj za kućnu primjenu Rio 60 Second Face Lift Plus pomlađuje i zateže kožu lica, umanjuje sitne i duboke bore i poboljšava cirkulaciju. Može se koristiti na licu i vratu, te je odlično rješenje ne samo za zatezanje i pomlađivanje lica već i za uklanjanje podbratka. Na samom početku uporabe za najbolje rezultate preporuča se korištenje uređaja svakodnevno po 20-ak minuta, a kasnije po potrebi. Elektrostimulator mišića lica Rio uređaj za lifting lica  ima 2 vrste tretmana za podizanje tonusa mišića, pomlađivanje lica i podizanje kože lica: faradizaciju i iontoforezu.

 

Oblik tretmana u kojoj se koristi metoda elektrostimulacije mišića (EMS). Električni impulsi odrađuju sav naporni rad umjesto Vas dok nježno podižu tonus mišića, učvršćuju opuštene crte lice, te pomlađuju kožu. Elektrostimulacijom mišića (EMS) postiže blaga kontrakcija i opuštanje mišića lica te njihovo podizanje, učvršćivanje i podizanje tonusa. Ovaj način elektrostimulacije među ostalim pojačava lokalnu cirkulaciju, opskrbljujući kožne stanice s više kisika, te brže uklanja toksine, nakon čega koža ostaje osvježena i pomlađena. Područja za tretman faradizacijom su: čelo i obrve, područje ispod očiju, obrazi, područje nosa i usana, donja i gornja usna, brada, vrat te područje iza uha.

 

Oblik tretmana u kojoj se koriste  flasteri s kolagenom i retinolom. Flaster sadrži djelatne tvari koje se oslobađaju i apsorbiraju duboko u kožu radi smanjivanja pojave sitnih linija i bora, te povećanja elastičnosti kože.

 

Iontoforeza je postupak kojim se uz pomoć struje male jakosti duboko u kožu unose djelatne tvari pripravka, te se na taj način koža oporavlja i pomlađuje. Ovakav način oslobađanja i apsorpcije djelatnih tvari povećava učinkovitost tretmana fokusiranih na određeno područje lica koje bi inače teško prodrijele u kožu. Flasteri koji dolaze u pakiranju sa uređajem za lifting lica sadrže kolagen i retinol pozitivnog naboja koji djeluju protiv bora i protiv starenja. Kada stavite pozitivnu elektrodu na flaster, a negativnu na kožu, tada će se ove djelatne tvari izravno upiti u kožu. Kratkotrajni vidljivi rezultati očiti su skoro odmah. Dugoročni učinak postići ćete redovitim tretmanima. Preporučujemo tretman flasterima s kolagenom i retinolom samo jedanput u 24 sata. Ako imate osjetljivu kožu, preporučujemo razmak od 48 sati između tretmana. Područja za tretman iontoforezom: područje između nosa i usta, brada, gornja usna, čelo, bore „smijalice“, ispod očiju.