pro-bilis

PROblis – K12- John Tagg

Problis face

Počevši sa  prvim poljupcem naših roditelji koji nam daju kada smo bebe (novorođenčad), naša usta dolaze u kontakt s milijardama bakterija. Neke od njih su tzv.„dobre“ (korisne) bakterije koje pospješuju zdravlje. To su živi mikroorganizmi koji pomažu vratiti zdravu ravnotežu bakterija i podići našu prirodnu otpornost na infekcije.

Druge bakterije koje zovemo patogene bakterije, mogu uzrokovati streptokoknu upalu grlo, upalu uha,  infekcije gornjih dišnih putova, sinusne infekcije i loš zadah.

Kad je sa samo 12 godina godina, John Tagg obolio od teškog oblika  streptokokne upale grla kao posljedica razvila se i reumatska groznica. Reumatska groznica je odgođena, autoimuna reakcija na bakterije koje uzrokuju streptokoknu upalu  grla ( Streptococcus pyogenes). To je upalna reakcija na infekciju koja pogađa mnoge dijelove tijela, kao što su zglobovi, srce i koža i zato je važno spriječiti ponavljanje streptokokne upale grla.

Streptokokna upala grla se može javiti  kod djece i odraslih te uzrokovati gubitak radnih dana, poteškoće spavanja i općenito može utjecati na kvalitetu života.

To je iskustvo iz djetinjstva nadahnulo profesora John Tagga da svoj život posveti proučavanju „dobih“ korisnih bakterija koje mogu pomoći u sprječavanju streptokokne upale grla i drugih infekcija kod kojih je ulazak za uzročnika kroz usta.

Danas, više od 35 godina kasnije, profesor Tagg je svjetski poznati mikrobiolog sa Sveučilišta Otago na Novom Zelandu čija su ciljana istraživanja dovela do otkrića S. salivarius BLIS K12, revolucionarnog, inovativnog dodatka prehrani za usnu šupljinu koji pomaže u prevenciji infekcija (npr. streptokoknu upalu grla) tamo gdje i počinju – u ustima.

Salivarius K12 je jedan od “dobrih” sojeva bakterija koji kolonizira usnu šupljinu i gornje dišne putove (usta, grlo i nazofarinks) i pomaže u borbi protiv patogenih bakterije. Proces kolonizacije sprečava patogene bakterije da se nasele na sluznicu domaćina.

Zašto odabrati PROblis?

Salivarius K12 dostupan u tabletama za otapanje u ustima, ostvaruje snažnu BLIS aktivnost i pomaže u očuvanju zdravlja uha grla i nosa.