Okrenite leđa boli uz KINECARE

!cid_image001_jpg@01D384A3

Križobolja, mišićni spazmi, tendinitis… svi smo se u jednom trenutku u našem životu suočili  sa boli u mišićima i/ili zglobovima. Bolesti i ozljede lokomotornog sustava predstavljaju velik teret za pojedinca i društvo u cijelosti.  Bol u leđima, ali i u drugim područjima lokomotornog sustava veže se uz smanjenju sposobnost  i sprječava nas kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti i zadataka.

Bolesti lokomotornog sustava mogu se podijeliti u akutne i kronične.  Akutna ili kronična bol nije nerješiva.

 

Primjenom raznih lijekova moguće je olakšati bol. Analgetici čine boli podnošljivijom ili ju otklanjaju u potpunosti, dok protuupalni lijekovi smanjuju prekomjernu bol u slučaju značajne upale. Međutim, uzimanje lijekova nije beznačajno. Lijekovi mogu uzrokovati nuspojave koje se ovisno o tipu lijeka mogu javljati u obliku npr. želučanih problema, zatvora, pospanosti, mučnine, povraćanja i sl.

 

Srećom, postoje i druge mogućnosti. Bol može biti olakšana  bez primjene lijekova. Postoji prirodno rješenje u olakšavanju bolova.  Vruća i/ili hladna terapija (termoterapija i/ili  krioterapija) je metoda prirodnog ublažavanja boli. Toplo ili hladno –  izbor ovisi o tipu boli,  vrsti ozljede ili bolesti.

kinecare djca

Termoterapija je lokalna primjena topline za liječenje bolesti i ozljeda lokomotornog sustava. Terapijski učinci primjene topline su povećanje elastičnosti tkiva, smanjivanje ukočenosti zglobova, smanjenje boli, opuštanje spazma mišića, smanjenje upale i edema, te poboljšanje cirkulacije.

Liječenje hladnoćom je oblik termoterapije, a naziva se krioterapija. Primjena niskih temperatura lokalno ili na cijelo tijelo u terapijske svrhe, lokalno se provodi stavljanjem leda u vrećicu ili primjenom drugih inovativnih
materijala (npr. hladnih obloga sa mikrogranulama gela). Učinak uključuje trenutnu vazokonstrikciju koju slijedi reaktivna vazodilatacija, smanjena lokalna enzimatska i metabolička aktivnost te smanjena potreba tkiva za kisikom. Primjena krioterapije je najpogodnija za područja: koljeno, gležanj, stopalo, kralježnica, rame, lakat i šaka.
Toplo-hladni gel oblozi – mikrogranule gela
Jastučići sa mikrogranulama u gelu olakšavaju svakodnevnu bol u raznim djelovima tijela. Imaju ultrafleksibilan sustav grijanja i hlađenja koji poboljšava raspodjelu mikrogranula. Ne sadrže medicinske aktivne sastojke, brzo djeluju i nude prirodno lječenje boli.
Oblozi sa blatom iz Mrtvog mora
Prirodno blato ima dobar kapacitet zadržavanja topline. Toplina smiruje i opušta tijelo.

 

Učinak krioterapije uključuje trenutnu vazokonstrikciju koju slijedi reaktivna vazodilatacija, smanjena lokalna enzimatska i metabolička aktivnost te smanjena potreba tkiva za kisikom. Krioterapija se često koristi za smanjivanje bola kod blažih ozljeda kao i kod mišićne boli. Najčešće primjenjuje prva tri dana nakon ozljede ekstremiteta, prvih nekoliko dana nakon operacijskog zahvata na ekstremitetima, kada se pojavi intenzivniji izljev oko zgloba tijekom rehabilitacije, te nakon intenzivnijeg napora mišića u fazi rehabilitacije. Primjena krioterapije je najpogodnija na područjima  tijela kao što su: koljeno, gležanj, stopalo, kralježnica, rame, lakat i šaka.

kinecare leđa

Za Vas smo odabrali toplo-hladne obloge Kinecare by Visiomed kao pomoć u ublažavanju  boli.

 

KINECARE toplo hladni oblozi – Vaš saveznik u borbi protiv boli.