Novi OMRON tlakomjeri za zapešće

tlakomjeri-zapesce

Prilagođeni svakom obliku tijela
Klinički validirani za opću i pretilu populaciju

Debljina je postala jedna od najvećih javnozdravstvenih problema današnjice, kako u svijetu tako i u Europi i Hrvatskoj, među odraslima i djecom.

Prekomjerna tjelesna težina i pretilost  definiraju se kao abnormalno i povećano nakupljanje masnog tkiva  što predstavlja rizik za zdravlje. U  procjeni pretilosti značajan je indeks  tjelesne mase (ITM) – tjelesna težina u  kilogramima podijeljena s kvadratom tjelesne visine u metrima.


U svijetu je 1.4 milijarde odraslih osoba pretilo. Pretilost je veliki čimbenik rizika za hipertenziju. U 65-75% to je esencijalna hipertenzija. Debljinu u Hrvatskoj ima više muškaraca nego žena, njih 67,6% prema 48,2% žena. Muškarci normalnu tjelesnu masu u prosjeku održavaju samo do 25. godine života, nakon čega raste udio muškaraca s debljinom, dok je u žena 45. godina dob u kojoj je zabilježen porast proporcije žena.

Debljina nastaje kao rezultat većeg unosa kalorija od njihove potrošnje. Sedentarni način života i velike porcije visokokalorične hrane identificirani su kao čimbenici koji uzrokuju razvoj debljine u cijeloj populaciji. Odnos između BMI i sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka je gotovo linearan.

Problem koji se često zanemaruje je oblik ruke kod pretile osobe. Nedavni dokazi pokazali su da izbor odgovarajuće manžete kod pretilih pojedinaca ne ovisi samo o opsegu ruke već i o njezinom obliku.

Preciznost rezultata pri mjerenju krvnog tlaka i postavljanje dijagnoze hipertenzije kod pretilih pacijenata može biti izazov i to zbog:

⦁    Nepravilne veličine mažete
⦁    Oblika ruke koji može otežati pozicioniranje manžete (stožasta ruka)
⦁    Porasta supkutanog masnog tkiva
⦁    Poteškoća vezanih uz primjenu tlakomjera za nadlakticu

OMRON je u svoj asortiman uvrstio NOVE tlakomjere za zapešće.
Preporučujemo Nula kompromisa za Vaše zdravlje.

OMRON RS7® Intelli IT je klinički validiran za pretilu populaciju s opsegom nadlaktice ≥ 32 cm prema ESH internacionalnom protokolu (ESH-IP).  Veliki opseg nadlaktice od 32 cm i više, s ili bez pretilosti, povezan je sa specifi čnim  vaskularnim hemodinamskim promjenama gdje mjerenje krvnog tlaka može biti otežano i problematično. Kod pretilih pacijenata s velikim opsegom nadlaktice mjerenje krvnog tlaka na zapešću je predloženo kao jedno od mogućih rješenja. Mjerenje krvnog tlaka na zapešću je opravdano kod pretilih pacijenata s ekstremno velikim opsegom nadlaktice. Studija je pokazala da je tlakomjer za zapešće OMRON RS7® (HEM-6232T-E) uspješno prošao kliničku validaciju prema ESH Protokolu u bolesnika s opsegom ruke ≥ 32 cm. Uređaji koji imaju preporuku protokola ESH prošli su vrednovanje u dvije faze i to za sistolički (RS) i za dijastolički (RD) krvni tlak, određivanjem broja razlika unutar 5, 10 i 15 mmHg.

Uz kliničku validaciju tlakomjera za zapešće RS7 Intelli IT ističemo i Senzor pozicioniranja tlakomjera, OMRON Conect app, lijep, moderan dizajn, prenosivost i tihi rad uređaja.

rs7it-tlakomjer

RS4 i RS2  Omron tlakomjeri za zapešće su  klinički validirani za opću populaciju i savršeni izbor za ljude u pokretu. Jednostavni za uporabu, prijenosni i precizni. Kao i svi Omron tlakomjeri imaju Intellisense tehnologiju i detektiraju nepravilan srčani ritam.

rs2-rs4

world

Više o novim Omron tlakomjerima na zapešće saznajte ovdje.