aplikacija

Aplikacija Medikor provjera zdravlja: moderan pristup kontroli zdravstvenog stanja

aplikacija_01

Nova Medikor online aplikacija Provjera zdravlja na adresi www.provjerazdravlja.hr dizajnirana je s ciljem da vam pomogne na brz i jednostavan način voditi evidenciju o svome zdravstvenom stanju.

 

Kontrola zdravstvenih parametara

kontrola_02

Kroz aplikaciju možete kontrolirati i evidentirati svoj:

1. Krvni tlak i srčani puls
2. Glukozu u krvi
3. Težinu, BMI, udio masnog i mišićnog tkiva u organizmu

Prije provođenja mjerenja, korisnik kroz aplikaciju dobiva savjete o pravilnom načinu mjerenja, a nakon unošenja rezultata i interpretaciju istih. Interpretacija je informativnog karaktera i za sve detaljne informacije molimo Vas obratite se liječniku.

 

Dnevnik mjerenja i komunikacija s liječnikom

dnevnik

Rezultati mjerenja krvnog tlaka, glukoze ili tjelesnog sastava mogu se ispisati ili spremiti u Dnevnik mjerenja za daljnju analizu. Dnevniku mjerenja korisnik može prostupiti u bilo kojem trenutku pri čemu dobiva jasan grafički pregled svih provedenih mjerenja u zadanom vremenskom periodu (sistolički i dijastolički tlak, puls, glukoza, težina, BMI, % masti, % mišića) ili samo odabranog mjerenja. Također, uz mjerenja je navedena terapija koja je korištena u trenutku mjerenja.

Vrlo pregledan grafički prikaz korisnik može ispisati ili poslati na mail sebi ili svome liječniku. Liječnik će na temelju Dnevnika mjerenja moći analizirati zdravstveno stanje pacijenta te po potrebi prilagoditi terapiju.

 

Dostupnost aplikacije

responsive

Aplikacija je dostupna na adresi www.provjerazdravlja.hr. Za korištenje aplikacije bitan je isključivo pristup internetu, a može se koristiti na svim vrstama računala i smart phone-a. Kod prvog korištenja potrebno se registrirati, a kod svakog slijedećeg prijaviti pristupnim podacima.

 

Medicinski proizvodi koji se koriste uz aplikaciju

Aplikacija je namijenjena za kućnu uporabu, ali može poslužiti i kao kvalitetan alat za komunikaciju prema liječniku uz korištenje medicinskih uređaja: tlakomjera, glukometra i dijagnostičke vage.

Za kućnu uporabu preporuča se korištenje aplikacije uz ove uređaje:

OMRON tlakomjer M3, M6 ili M7
BEURER glukometar GL 44
OMRON dijagnostička vage BF 511

Svi navedeni uređaji dostupni su u Medikor prodavaonici, Tratinska 58, Zagreb i na web shopu
www.shop-medikor.hr

Aplikacija se može koristiti i uz ostale medicinske uređaje na tržištu obzirom da se rezultati mjerenja u aplikaciju unose ručno. Vrlo je važno da prilikom odabira uređaja vodite računa o kvaliteti i kliničkoj validiranosti kako bi rezultati mjerenja bili pouzdani.

Ukoliko kod kuće nemate tlakomjer, glukometar ili dijagnostičku vagu i niste ih u mogućnosti kupiti, posjetite ljekarnu u kojoj možete obaviti provjeru zdravlja u sklopu Medikor stanice za provjeru zdravlja (objašnjenje u nastavku).

 

Medikor stanica za provjeru zdravlja u vašoj ljekarni

stanica

Aplikacija za provjeru nastala je kao sastavni dio Medikor stanice za provjeru zdravlja koja se trenutno koristi u stotinjak ljekarni diljem Hrvatske, a broj zadovoljnih korisnika raste iz dana u dan. Radi se o jedinstvenom konceptu provjere zdravlja pacijenata ljekarne čime one postaju vrlo važan dio primarne zdravstvene zaštite te pomažu liječnicima u ranom otkrivanju hipertenzije, srčanih aritmija, metaboličkog sindroma i sličnih poremećaja.

U sklopu Medikor stanice za provjeru zdravlja u svojoj ljekarni možete izmjeriti krvni tlak, srčani puls, glukozu u krvi, težinu, BMI, postotak masnog i mišićnog tkiva te visceralne masnoće. Na taj način na brz i jednostavan način dobivate velik broj informacija o vlastitom zdravstvenom stanju. Predlažemo da nakon mjerenja u ljekarni sve rezultate unesete u aplikaciju Medikor provjera zdravlja.

Popis ljekarni gdje se provodi Medikor provjera zdravlja nalazi se na linku.

Medikor aplikaciju koristite na adresi www.provjerazdravlja.hr

Uživajte u korištenju Medikor aplikacije za provjeru zdravlja!